Friday, May 28, 2010

full blast

as usual aku bgn lmbat LAGI.. yeah..bnyk sdh org bg free ceramah motivasi sma aku... aku bt bdoh jak.. bgn2 jak... mnghadap lappy jap...pastu take shower..after a moment mkn lunch... fuhh..sadap laa...an hour later..aku masih rasa lapar???? pelikk...jd aku pn amik keputusan drastik tuk makan...sdh makan minum ice shake laa... pastu perut sakit smpai laa ke malam... haha.. telampau kekenyangan! kesakitan perut aku tym pigi belanja brg2 dapur td... mcm mau muntah pn ada.. mmg btul2 kenyang la aku rasa... lepas tgk imam muda (best siot ni) aku continue mkn benjo.. tau pa tu benjo?? burger telur... yg teda daging.. sedap doe.... lma sdh x mkn ni... dlu d mktab aku slalu mkn..

arini puas sdh aku tgk gelagat manusia d parkwell... bnyk btul ragam manusia baa... then, aku bljr bnyk bnda baru.. termasuk cam mna mo buat proper n perfect burger..hahaha... aku suka tgk org bt burger... anyway.. tempat aku beli burger tu mmg feymes gila laa.. suma bangsa pn pigi burger stall dia... stall kecik tp burger i give 4.9 stars laa... (klu ada cheese bru aku bg 5 stars ek) hihi... mmg pergghh... sedappp... sy lagi sukak mkn burger d stall pacik tu drp mkn d kepC..hehe...ooopppss... i will miss that burger..huhu... sdhlah murah... isi padat..mmg syok laa.. puji lbih2 plak)..hehe..

aku tiba2 terigt kwn aku ckp,
"nabila, kau ok lah mkn bnyk x pndai gemuk, jd x lah kau risau klu mkn bnyk. x pyh mau kontrol2, mau diet segala"
yakan.. btul jugak.. aku spptnya bersyukur baa, x lah aku jd tlmpau obses mau diet nnt... setiap kejadian ada hikmah di sebaliknya.. hehe... tp aku akn ttp berusaha supaya berat bdn aku akn naik..biarpn sedikit.. haha ibu aku ckp kan aku cam ada gemuk2 sdh cikit..hehe.. tp mslhnya bdn maintain..pipi yg nmpk chubby tu psl org igt aku mkin gemuk, sbb pipi aku...huhu aunty aku pn ckp aku tembam sbb dia nmpk pipi aku jak... klu drg tnya, aku ckp aku guna botox..hahaha.. mls aku mnjwb kdg2..hehehe


aku ada big problem..apa??? aku ssh sdh mau tdur awl... huhu.. aku sdh try, tp mac lagik ni bergulik2 di katil for about 2 hour... arghh.. matilaa...

p/s: aku mau mula misi checklist for u..hehe


No comments:

Post a Comment

commentMEnot